Ağaç işleme sektörünün sesi olmak amacıyla 29 üyeyle faaliyete başlayan ve kurulduğu 6 Haziran 2014 tarihinden bugüne kadar ulaştığı 59 üyeyle birçok başarılı projeye imza atan Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği (AİMSAD), gerçekleştirdiği 2. Olağan Genel Kurul ile ikinci döneme yine Mustafa Erol başkanlığında ‘merhaba’ dedi. 23 Eylül 2017 tarihinde Pendik Greenpark Otel’de yapılan genel kurulda, yeni dönemde de Mustafa Erol başkanlığında yoluna devam etme kararı alan AİMSAD, tazelenen yönetim kurulu ile yeni projeleri hayata geçirecek.
AİMSAD Başkanı Mustafa Erol, Türkiye’nin birçok ilinden gelen üyelerin yoğun katılımıyla gerçekleşen 2. Olağan Genel Kurulu’nun açılışında AİMSAD Yönetim Kurulu’nu temsilen bir konuşma yaptı. 3 yıldır gösterdikleri faaliyetlerle derneğin kurumsallaşmasını büyük ölçüde tamamladıklarını dile getiren Mustafa Erol, bu süre içinde 11 yönetim kurulu üyesinin 55 tane toplantı yaparak diğer derneklerde görülmeyen bir beraberliğe imza attıklarını kaydetti. Sektörün tek derneği olan AİMSAD’ın kuruldu- ğundan beri sektördeki firmaların birbirini tanımasını sağladığını söyleyen Erol, fuar organizasyon firması REED TÜYAP’la çok iyi bir beraberlik yaptıklarını ve işbirliğinin artarak devam edeceğini belirtti. Derneğin önemli projelerini komiteler sayesinde hayata geçirdiğine dikkat çeken Erol, “Bünyemizde ilk olarak fuar komitesini kurduk. Ardından basın yayın komitesini kurduk ve sektörün tanıtımını yapmak için dergi yayınına başladık. Bugün 200 sayfaya ulaşan dergimiz makine sektörünün en başarılı yayını haline geldi. Yurtdışındaki fuarlarda dağıtılmak üzere tanıtım katalogları hazırlayıp dağıtıyoruz. Derneğimizin en önemli görevi, yurtdışında sizi ve derneğimizi tanıtmak. Bu konuda birçok fırsatı değerlendirerek önemli bir mesafe kaydettik. Bir diğer ana konumuz herkesin sorunu olan eğitim. Bu konuda sorunları ele almak ve çözüm üretmek için eğitim komitesini kurduk ve bu konuda birçok proje geliştirdik. İzmir’de 76 üniversite öğretim görevlisinin katıldığı çok başarılı bir eğitim paneli düzenledik. Eğitim konusunda gelecek dönemde ciddi adımlarımız olacak” dedi.
Sektöre yönelik lobi oluşturmakla ilgili çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Erol, yaptıkları lobi sayesinde 2. el makine piyasasını dernek olarak durdurduklarını kaydetti. Ankara’da sektörün finansal gücünü temsil etme amacıyla çalıştıklarını ve bu çalışmaların sonucunda makinenin teminata sayılması ile ilgili uygulamanın devreye girmek üzere olduğunu açıklayan Erol, “Endüstri 4.0 ile ilgili de çalışmalar yapıyoruz. Orta gelir tuzağından çıkabilmemiz için katma değerli ürünler üretmeliyiz. Mobilya sektörünü bu konuda eğitmemiz gerekiyor. Bu arada 2. el makinelerin satışının yapılacağı AİMSAD Store projemizi tamamlamak istiyoruz. Sektör firmaları hem yeni hem de ikinci el makinelerini bu platform üzerinden satabilecek. Sistemi kurduk, fuarda tanıtımını yapacağız” diye konuştu.
İmalatçılar Komitesi’nin ürünlerini denetimden geçirip kontrol ettiren dernek üyesi firmalara sertifikasyon belgesi vermeye başladığına değinen Erol, şimdiye kadar 23 firmanın bu belgeyi almaya hak kazandığını ve fuarda ürünlerinin üzerine bu belgeyi koyacaklarını söyledi. Bu uygulamanın diğer derneklerin de ilgisini çektiğini dile getiren Erol, uygulamanın ithalatçılar komitesi tarafından da hayata geçirilmesini beklediklerini ifade etti.
Mustafa Erol’un konuşmasının ardından Başkanlık Divanı Seçimi gerçekleştirildi. Mustafa Erol’un önerisiyle, Ayhan Necipoğlu başkanlığı, Cem Tekin ve Hakan Altun’un üyeliğinde Başkanlık Divanı oluşturuldu ve genel kurul tutanaklarını imza yetkisi verildi. Genel Kurul gündeminin okunması ve onaylanmasının ardından 29 Eylül 2014-23 Eylül 2017 Dönem Faaliyet Raporu’nun, Mali Rapor’un ve Denetim Kurulu Raporu’nun okunması ve görüşülmesi gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu’na dernek adına taşınır ve taşınmaz mal satın almak, satmak, bina veya tesis inşa ettirmek; kira sözleşmeleri veya finansal kiralama sözleşmeleri yapmak, dernek lehine rehin ipotek veya ayni haklar tesis ettirmek üzere yetki oy birliğiyle verildi. Ayrıca yapılan oylamayla, Yönetim Kurulu’na AİMSAD adına projeler geliştirmek, bu amaca yönelik her türlü fon ve projeye başvuruda bulunmak ve bunları uygulamaya koymak üzere yetki yine oy birliğiyle verildi.
Genel Kurul’da, yeni dönem Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Mesleki Etik Kurulu ve Hakem Heyeti’nin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından, yeni yönetim dönemi taslak bütçesi görüşüldü. Yönetim Kurulu’na gerektiğinde taslak bütçe üzerinde veya harcama kalemleri arasında değişiklik yapılabilmesi için yetki verildi. Ardından oy birliği ile tüzük değişikliği önerisi kabul edildi.
2. Dönem Olağan Genel Kurul toplantısında, Makine İmalat Sanayii Dernekleri Federasyonu’na üyelik başvurusu oybirliğiyle karara bağlandı. Ardından MAKFED ve Eumabois delegasyonlarının seçimi gerçekleştirildi.
Genel Kurul’da Ağaç İşleme Makineleri Fuarı 2017 ile ilgili gelişmeler hakkında bilgi vermek üzere konuşma yapan REED TÜYAP Genel Müdürü Ali Muharremoğlu, kurulduğu günden beri AİMSAD ile birlikte güzel bir işbirliği yaptıklarını dile getirerek, çözüm odaklı çalışma prensibini benimseyerek sektöre katkı sağladıklarını vurguladı. Fuarın her geçen gün güçlendiğini ifade eden Muharremoğlu, “Son 3 yılda fuarlara katılan yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 50 oranında arttı ve sayı 7 bin 800’lere ulaştı. Bu sayıyı 10 binlerin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Yurtiçi ziyaretçi sayısında da yüzde 20 artış oldu ve 72 binlere ulaştı. Bu yıl fuarda ziyaretçi ve katılımcı rekoru kırılacağına inanıyoruz” diye konuştu.
Genel Kurul’da maddelerin görüşülmesinin ardından teşekkür konuşması yapmak üzere kürsüye gelen AİMSAD 2. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Erol, eski yönetim kurulundaki üyelerin bugüne kadar yaptıkları emeklerden dolayı teşekkür ederek, yönetime yeni katılan üyelere başarılar diledi. Farklı bir dönemde gündeme konsantre olarak yeni projelere odaklanacaklarını aktaran Erol, ihracata ciddi çaba sarf etmek gerektiği bilinciyle dernek olarak bu konuya özellikle yöneleceklerini kaydetti. Yurtdışındaki fuar katılımlarını çok artıracaklarına değinen Erol, “Bununla beraber ithalatçılar komitesinin sertifikasyon belgesi çalışmasına katılım yapmasını rica ediyoruz. İmalatçılar görevini yaptı, aynı hassasiyeti ithalatçılardan da bekliyoruz” dedi.
Genel Kurul’un sonunda dilek ve temennilerini sunmak üzere söz alıp konuşma yapan Sami Tarlabaşı, sektördeki büyüklerinden gördükleri saygı ve sevginin, sektörün tabanına yayılması için kendi adına elinden gelen tüm çabayı harcayacağını dile getirdi. Rekabetin sektörün itici gücü olarak yapılmasının büyük önem taşıdığını söyleyen Tarlabaşı, “Derneğin bu noktaya gelmesinde öncelikle başkana ardından da tüm yönetim kuruluna teşekkür ederim. Beklediğimin üzerinde bir başarı gösterdik. Daha çok birlikte olmak, sektördeki diğer firmaların da katılımlarını sağlayarak derneğin kurumsallaşması ve potansiyelini daha da artırmak adına her türlü çabayı göstereceğim” şeklinde konuştu.
Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa S. EROL, Törk Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmet TOKTAŞ, AES Elektronik Makina San. ve Tic. A.Ş.
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necati TÜRKSEVER, Netmak End. ve Ahş. Mak. İml. San. ve Tic. A.Ş.
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Yesari YERLİ, Leitz Kesici Takımlar San. ve Tic. A.Ş.
Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Kenan ARICI, Ligno Makine San. ve Tic. Ltd. Şti.
Yönetim Kurulu Üyesi Sami TARLABAŞI, Makel Mobilya Mak. San. Tic. A.Ş.
Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt DİNÇ, Dinçmak Mak. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Yönetim Kurulu Üyesi Gürkan NECİPOĞLU, As Metal Ağaç İşleme Mak. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Yönetim Kurulu Üyesi Oktay CAN, Canmaksan Müh. Mak. Elekt. Elektron. Paz. San. Tic. Ltd. Şti.
Yönetim Kurulu Üyesi Serhan AKSU, Timsan Teknik İnş. Mak. San. Ltd. Şti.
Yönetim Kurulu Üyesi Cansev KEŞOĞLU, ABM Makine San. ve Tic. A.Ş.